Operationer på äldre

När vi blir äldre får vi ofta fler krämpor och kan behöva genomgå kirurgiska ingrepp eller operationer. Men beroende på vilken operation det gäller så kan det vara mer eller mindre bra om du är äldre. Idag är det vanligt att även väldigt gamla personer går igenom operationer som kanske påverkar dem mer negativt än positivt.

Åldern påverkar resultatet

Trots att du som gammal har ont i höften eller foten och funderar starkt på en operation och kanske till och med har blivit rekommenderad en, så kan det vara bra att tänka en andra gång. Det kan nämligen vara så att åldersfaktorn har en betydligt större inverkan på resultatet än väntat. När vi är äldre så har vi sämre läkkött och om det till exempel handlar om att operera i ben och skelett så kan det ta betydligt längre tid innan det har läkt. Ibland kan det till och med bli som så att det läker fel, vilket orsakar fel gångstil eller ännu gör mer ont än innan operationen. Därför är många läkare överens om att kirurgi på äldre ska anpassas och planeras ännu mer grundligt. Även hygien och smittskydd är extremt viktigt vid operationer på äldre.

Skönhetsoperationer på äldre

Det är förmodligen väldigt få riktigt gamla människor som tänkt sig att gå igenom en estetisk operation om det inte handlar om väldigt stora problem som bröstcancer eller fula fötter. Även här gäller det att tänka sig för. Ju mer omfattande operationen är desto mer riskfylld är den. Om du som äldre emellertid vill operera brösten så välj riktigt bra implantat såsom Motiva som du kan läsa mer om på https://motiva.health/se/. Din kropp förtjänar bara det bästa och ett implantat som inte kommer att orsaka en massa besvär på äldre dar. Du kanske har varit med om en canceroperation eller en olycka och blivit av med ett bröst. Då kan du som sagt läsa mer på https://motiva.health/se/ och ta kontakt med en plastikkirurg.

Realistiska förväntningar

När kvinnor har fyllt 40 år så är förutsättningarna ibland mindre än före 40 eller innan du fött barn. Det beror på att kroppen ändras och att den form vi hade som unga inte längre finns kvar. Även det gör det svårt att ge ett perfekt format bröst. På https://motiva.health/se/ har du stora förutsättningar att få så nära ditt önskade resultat som möjligt men det är viktigt att du pratar med din plastikkirurg för att se att du just lever i verkligheten.

Smärta för äldre

Även våra nerver blir känsligare när vi blir gamla. Många äldre lever under konstant smärta, vilket kräver behandling. Anledningarna kan vara många och ibland är det bara psykiskt. Artros och reumatism är vanligt bland äldre nordbor. Det är viktigt att man tar all smärta på allvar, oavsett vad orsaken är.

corporate-x