Servicehus

Servicehus kan ibland likna trygghetsboende men skillnaden här är att det är mer som ett enkelt äldreboende. Här har man tillgång till service i nära anslutning som inte finns i de andra formerna. Exempelvis städhjälp, matsal så att man kan äta tillsammans med resterande boende och sociala utrymmen. Det finns också tillgång till sjuksköterska och man får hjälp via hemtjänst. Här kan du inte själv välja vem som utför hemtjänsten som på ett vanligt seniorboende eller trygghetsboende. Oftast bor man här för att ha en ökad trygghetskänsla.

Du får också ett trygghetslarm som du använder om man behöver hjälp utöver det man fått beslutat för. Du kanske ramlar eller något annat som akut kräver hjälp av andra.

Servicehus är inte så vanligt men är en viktig insats inom äldreomsorgen för att man ska kunna bo så självständigt som möjligt. Här får man en känsla av att man fortfarande är hemma men också tryggheten i att hjälpen och de sociala aktiviteter som välmåendet behöver finns i nära anslutning hela tiden. Här kan du läsa information inom Stockholms stad Servicehus om du vill veta hur processen går till och vad som erbjuds.